Ursäkta...!

Mitt dåliga bloggande!

Såg att jag inte bloggat på 5 dagar! -.- Brukar försöka hålla det till åtminstone ett inlägg per dag, även om jag har torka.

Nå, vad nytt? Har sjukmotionerat en kille 2 gånger, skänkelvikningar å galoppfattningar är ungefär det man får göra. Få honom å jobba me bakbenen, eftersom frambenen är slut. Killen är inte ens 10 år :S

Men dessvärre e han ju inte den lättaste på så sätt att han e rejält överviktig, å riiiktigt tuggummi i munnen! (ridskolehäst...) Funderade ett tag på om det var tänderna, men jag kom på att veterinären hade precis raspat alla ridskolehästars tänder (och på samma gång sa hon detta om sjukmotioneringen) före jag red honom.

Ska rida honom idag oxå. Några tips? Förut har jag ridit honom riktigt bra, men nu e de lixom ingenting alls eller så slår han under. Alltså att han fäller in huvudet själv, så tyglarna glappar, nästan rollkur-stil, men om du i det skede försöker korta upp tyglarna, så kör han upp huvudet igen. Lite jobbigt oxå när man inte får trava med honom, å inte galoppera så mkt, utan det är galoppfattningarna som är dom viktiga. Sen inte heller jobba på tvära/småa ytor. Hmm..

Ett annat problem var när jag hade honom ställd till ena sidan, med eftergift, å ville ställa om, så segade det till rejält i munnen på honom, innan jag fick den där omställningen. Borde kanske dra fram min proffsryttarens ridlära, å dressyr me Kyra å se om jag hittar nån bra lösning.

Ska även nångång sjukmotionera Joppe som är på foder hos ridskolan. Dessvärre är ju den hästen bara sjuk. Vet inte varför ridskolan gick med på att ta honom på foder, han kommer att bli mera utgift än inkomst!

Det är nästan så att jag e tacksam över annas "idéer", hon är åtminstone inte sjuk, så det går att korrigera henne. Och för övrigt har det gått riktigt bra me anna, har börjat kunna galoppera med henne nu, i eftergift, å får snabbt tillbaka henne efter galoppen. Lite skritt - halt övergångar å sen trav - halt övergångar tills hon lyssnar igen.

Har även börjat överväga att försöka byta skola. Har ju en sjukdomshistoria som kräver kontroller var 6e månad för resten av mitt liv, och specialister finns inte på alla sjukhus. Plus att nu senaste hade blodproven varit åt skogen, så måste göra nya blodprov 15e nästa månad. *suckar*

Och det värsta av allt e att jag e stallbyggar-sjuk igen! Så länge jag kan minnas, åtminstone -99 har jag velat bygga eget stall. När jag pluggade till hästskötare så gjorde jag stallbyggnad som slutarbete. Visserligen helt snyggt stall, men väldigt opraktiskt. Nu när man jobbat med kor i 8år, så har jag sett en hel del lösningar som skulle funka finfint i stallar. Tex gödeslskrapor. Hur länge har vi inte mockat boxar med grep å skottkärra? Hur stenålders är inte det? FET DISS. In med skitskrapor i stall, en lucka i varje box, å sen bara mocka ner skiten dit... ! FET HISS! :]

Och givetvis uppvärmda vattenkoppar i varje hage!

Nåja, blev hiskeligt långt inlägg dehär. :P Nu ska ja fortsätta drömma å utforma mitt stall :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0