Cancer.

.. Har jag haft..

Men jag bloggar om det via cancerfondens blogg, så här är länken. Kommer även att ha som länk på min sida till cancerbloggen min :)


Hoppsan!

Red ytterligare en ponny igårkväll, hörde några småtjejer gå förbi när jag stod på stallplan å skulle hoppa av, "Oj vad Kassu ser proffsig ut med den där ryttaren!" höhöh... x)

Åt dom tjejer som jag hjälper med ridningen brukar jag alltid säga "Ni ska rida som jag säger, inte som jag gör.." :P Men nåja, det gick iaf relativt bra, längesen jag ridit ponny, var såååå skumpig att sitta på, jösses! Jag som nu är van med semppa (soffan!) och anna, visserligen e inte anna bekväm förrns hon jobbar ärligt, men iaf.. bättre än ponnyn! x)

Satt å läste lite hästannonser på skojs skull här, å hittade en "5 årig valack, startad LB", TJUGOÅTTA TUSEN EURO!!! 28.000 euro. Alltså ca 280 000 kr. Herrejösses.

Det var en såndär häst som var dyr pga "namnet". Han var nämligen efter Sir Donnerhall. Men vettefan om jag skulle betala så mkt för en som startat LB, även om den hade totilas som far. Jag kunde tänka mig att betala det priset för en häst som startar MSV-Svår klass med framgång. Man måste ju vara lite realistisk? Det finns ju inga som helst garantier att den där ens ska klara av en LA klass.. nånsin.

Visst Totilas första föl såldes väl för 105k euro. Men..... anyway... det är såna som har pengar, å förmodligen har råd att chansa...

Jösses. Nåja, ska rida lilla semppatjockisen idag, så jag får väl hoppas att han känns som en 28 tusen euros häst :D

Vad händer?

Jo, det ska jag svara på!

Jag håller på (ursäkta mitt språk) stressar skiten ur mig. Reser iväg den 21, å har en massa saker som ska göras före det. Blir då borta ca 3 veckor innan jag kommer hem igen. Och jag har inte ridit på 2 veckor!

Men igår skrev ridläraren på fejjan åt mig "lust att motionera tjock gullegris i morron?" varpå jag studsade upp å ner av lycka å glädje! Det var alltså finnhästen det var frågan om.

Så sagt å gjort, har varit å motionerat honom idag, han får börja ridas någorlunda normalt nu, å kändes riktigt hyvens idag. Lite rädd å försiktig i traven, men så har han ju nyligen fått börja trava oxå. Han har dock fortfarande inte varit till kliniken -.- Dom borde ju ha åkt så fort som möjligt efter att veterinären kollade honom! Nu är han ju nästan bra igen!

Nåja, jag hoppas nästan att dom hittar ett fel, men ett fel som går att ågärda, så han kan bli återställd. Det är ju lixom inte bra när han blir halt från och till. Och så har det varit i många år :'( (Och han är bara 10 år gammal... ) .. ack då man hade extra pengar, så skulle jag köpa bort honom. Hörde att någon hade lagt ett bud på honom, men ridskolan hade tyckt det var för lite! FÖR LITE?! För en häst som e halt för jämnan och inte orkar gå i stadig form i en timme? Dessutom fick han hoppförbud förra hösten, men det höll några månader, sen började dom hoppa med honom igen.

Folk skulle väl tro att jag tappat alla skruvar, men jag skulle t.o.m vara beredd på att ge ett överpris för honom om jag bara hade pengar... *suckar*

Nåja, till dagens ridning, han var hur super som helst! Som sagt lite försiktig i traven, vågade inte riktigt slappna av ordentligt, men fick galoppen riktigt rund å fin på honom!

Äsch nu blev jag så deppig, så ... tjaa... Stackars lilla ponny..

RSS 2.0