Ridsugen!

Satt å läste på Dressyrsnacks blogg och kollade video å guud va jag blev ridsugen! Att få rida ett ordentligt dressyrpass med en noggrann tränare! Oj att jag längtar! Kan inte komma ihåg när jag senast skulle ha ridit för en bra tränare.. Trots att hästen var i min ägo fram till oktober/november 2010, så.. kanske mars, april 2010 jag senast red för en tränare?

Nackdelen med att bo här var jag bor :( Och även om jag red för en tränare, så kom hon bara en gång i månaden. Nåja! Snart får jag börja rida en gång i veckan för en bra tränare på bra hästar! :) Hoppas min gamla favorit Simona fortfarande är verksam!

Nåja, dags att börja göra nån nytta! :)

//johanna

Norrbottens bästa ponny?

Hittade en annons igår på en liten finlandssvensk försäljningssida a la Blocket... "Norrbottens bästa ponny till salu" ??



"Sto - Födelseår: 1998
Namn: Jumping Arizona
Sto född -98 138 cm
e. Kamik Breeze u. Millroad Magic (Svårhoppsto från Irland ) Det här är en ponny utöver det vanliga med stor kapacitet i både hoppning och dressyr. Redan som 6-åring kom hon 3:a i ungponnychampionatet. Jumping Arizona är ett nätt och smäckert sto som alltid ställer upp och gör sitt bästa. Hon är välriden på marken med bra gångarter, ett extra plus för traven. Arizona är en pigg ponny med mycket egen motor men ej stark. Till Arizona behövs en ryttare med mjuk och stadig hand då hon inte är en nybörjarponny.

Har mängder av vinster och placeringar i båda disciplinerna. Vinst upp till LA+5 i hoppning och MSV med förgående ryttare. Kvalade in redan som 6-åring i MSV. Vinnare av Kurirenmästerskapet 2009 och en andra placering 2010. Vinnare av Assist Cupen 2010 samt 2:a i hoppchampionatet i Norrbotten 2010. Ingick även i div.1 laget i hoppning 2010.

Även i dressyren har hon mängder av vinster och placeringar upp till LA:1. Senaste start 7/5 66.90 % i LB:1 . Är nu redo för högre klasser. Gör fina skolor. Bra driv och gör mycket fina längningar.

Arizona har fått mycket fina vitsord från tränare på elitnivå i båda disciplinerna. Ref finns. Med rätt ryttare kan hon fortsätta att klättra i klasserna.

En superkompis som är lätt att sko, klippa och ha med sig på tävlingsplatsen. Regelbundet skodd, vaccinerad och avmaskad. Hon är i full tävlingskondition. Det är med STOR sorg vi säljer Arizona pga. övergång till större ponny då ryttaren blivit för lång. Rätt hem prioriteras. Intresserade föräldrar och ett aktivt hem är en förutsättning. Seriösa föräldrar ringer. Lånas ej ut på foder.
Viss utrustning ingår.

Dressyr: http://www.youtube.com/watch?v=yr5-JiIiG5g

Hoppning: http://www.youtube.com/watch?v=sP2ihDLgCFY
http://www.youtube.com/watch?v=I8Lgg1og_vg
Träning för Daniel Svensson: http://www.youtube.com/watch?v=P6qfDXYtZd4
LA/MSV
Pris 150 000 svenska kr"

Original annonsen här

Härligt väder!

Var ute nästan hela dagen igår, så härligt väder!

Och idag blir det förmodligen shopping i stan! Skulle så vilja till det nya hööks i haparanda, skulle shoppa massor därifrån, men vad skulle jag behöva egentligen? hmm... :] Inte så mycket när jag inte har någon häst mera :P

Längar verkligen till flytten, och att få börja rida igen! Men tyvärr så kommer jag att vara kvar åtminstone 17 augusti, fick läkarbesökstiden först då :( (Undersökning för att jag ska få ett intyg på att jag har slutat mitt jobb p.g.a skador, och därför ska kunna söka om pengar för att jag måste omutbilda mig..) Hoppas på att kanske hitta nån medryttarhäst att rida 1-2 gånger i veckan??

Nåja, nu ska jag snart börja göra mig klar för lite shopping i stan med min käre mor! :)

//johanna a.

Sälja mina grejjer.. ?

Har länge suttit och funderat om jag ska sälja mina hästgrejjer eller inte.. Säkerligen skaffar jag en till häst en vacker dag, förmodligen en större. Men jag har t. ex ett par täcken jag är alldeles förtjust i, även ett par oanvända.

Har ju både Elite combo vintertäcket (oanvänt) och elite combo stalltäcke från horze. Varit väldigt nöjd med stalltäcket iallafall. Min häst var den mest frusna av sig när han var rakad, men svettades som en gris som orakad.

Mina Equiline benlindor och schabrak vägrar jag sälja, kostat nästan 100 euro för 4 lindor å ett schabrak. Och tränsen likaså. Jag menar, jag köpte ju ett träns efter att jag sålde hästen ;D

Tror minsann det blir att börja röja upp idag. Även om man borde vara ute. Steg upp halv 10, å då var det redan 25 grader ute!





Ooh, vad jag blev förtjust i dom svarta Königs stövlarna!

Hmm..

Varmt väder idag... !
Idag är dagen då jag lämnar in min avskedsansökan åt chefen. Intressant hur man måste ansöka om avsked. Vad skulle hända om dom nekade den?? Nåja, hur som helst ska det skrivas lite papper och sånt för att jag ska kunna sluta i juli.

Funderade även om jag skulle åka till stallet idag å checka läget. Dricka en kopp kaffe med linda om det är hon som är på jobb. Tror många av hästarna har åkt på bete nu, så det är väl relativt lugnt i stallet. Får se om jag kanske skulle få en massa saker gjort idag oxå. Sista veckan på semestern. Hurray! .. not.

//Johanna A.

Uppdatering.

Känner verkligen att jag borde uppdatera, men skallen e SÅ tom. :(

Nyss varit ut en runda med min Low Rider (cykel), lyssnar på svenska NRJ, å det är ungefär allt jag gjort idag.

Så tills jag kommer på något mer vettigt, så... -.-

Måste rätta mig...

Skrev i ett inlägg att Aramis - En dressyrblogg, att hon hade en väldigt maffig häst. Nu är det ju så, att hon har två, men jag syftade på skimmeln :P Tyckte den var väldans fin!

Har ni några planer för midsommaren då? Själv tänker jag nog bara ta det lugnt, har börjat få problem med migrän så fort jag dricker ens en cider. Så jag har bunkrat upp med några bra filmer, jag förmodligen kommer att avnjuta ikväll.

Borde sådär f.ö ha ett par gånger kvar på mitt ridkort, men det känns inte riktigt som det lockar att fara iväg å rida. Dels rider jag själv, alltså inte lektion. Dels rider jag igenom ridskolehästarna. Och det betalar jag för! Ja visst, jag får motion.. men jag får egentligen inte ut så mycket av ridningen för egen del... :( Nåja..

Nu blir det film :)

//johanna a.

En till dressyrblogg..

... hittade jag!

Aramis - En Dressyrblogg och vilken maffig häst hon har! :)

Rekommenderar varmt!
//Johanna A.

Babysteps

.. Jag fick åtminstone ändrat färgen!

Fick både huvudvärk och högt blodtryck (hmm?), så jag tror jag lämnar det sådär tills vidare. Kanske leker med nån ny header i gimp, borde definitivt tugga på något för att sänka blodtrycket lite :(


Nåja, ni får hålla tillgodo sålänge


//Johanna A.

Såja!

Nu har jag kollat klar på Freddy Vs Jason (gillade inte alls trots att Freddy är samma skådespelare som i originalfilmerna..!) och sitter jag här med ett stort glas kaffe (joo, jag dricker kaffe ur grogg-glas.. gillar det bättre, vet inte varför.. ) och skön musik i bakgrunden.. Nu är det dags att börja lägga sig lite i designer å css etc..

Tro det eller ej, men jag kunde HTML 4 när det kom ut... nu minns jag bara basic grejjer som att lägga in en bild.. å ööh... typ..  x)


//Johanna A.

Design..

Ska här senare idag kika över designen lite, å försöka få nån ordning. Finns vissa saker jag vill ha med, vissa saker jag inte vill ha med... :S

Men just nu ligger jag med laptopen i sängen å slöar, tänkte kika en film snart. Regnet öser ner där ute :) Mao perfekt väder för myspys!

Skjorta, kavaj och.... ridbyxor!

nåja, ingen kavaj iallafall. Men ridbyxor och 3 st skjortor blev det :) Hade ingen lust att lägga ut nästan 100 euro på skjortan i ett av mina tidigare inlägg, så det blev istället H&M för att hitta skjorta, och hittade 3 snygga! Eftersom jag ville ha ljusblå (eller rosa) skjorta, hade jag inga ridbyxor som matchade till det, så det blev att köpa ett par svarta horze ridbyxor.

I samma ögonblick som jag provade dom insåg jag varför Pikeurs Lugana e mina stora favorit ridbyxor. Älska! Men jag hade bestämt mig för att jag ville ha ett par billiga svarta, så det fick bli horzes.




Snygg va?

Hade jag hittat en rosa skjorta hade jag övervägt att skaffa ett par grafitgråa ridbyxor. Vore snyggt! Men nu fick det bli svarta istället




aah, jag blir så sugen! Men jag får sikta in mig på dessa sen när jag börjat studera, å vet hur min ekonomi ser ut. Föresten så vill jag ha nya stövlar oxå. Hmm.... Dilemma.

Stressigt...

Har inte riktigt haft och ork att uppdatera bloggen så jättemycket, ibland känns det bara som att huvudet står stilla när det kommer till hästar. :(

Orsaken är dock kanske att en väldigt stor förändring pågår i mitt liv just nu. Kommer nämligen nästa vecka att lämna in min avskedsansökan till jobbet, å slutar i slutet av juli.


I augusti hoppas jag på att kunna flytta till Åland och i september börjar min utbildning! Rätt mycket att tänka på... Framförallt att försöka förstå att efter 8 år på samma ställe i samma stad, ska man nu kasta allt för vind å våg, å dra iväg, 50 mil söderut. Helt annan livsstil, ekonomi, umgängeskrets... allt ändrar...!


Men sen igen kommer jag förmodligen att börja blogga bättre om hästar därifrån, strävar ju efter att kunna börja rida för min gamla ridlärare, Rolle Holmström på Stall Aftonsol, den bästa ridläraren jag nånsin haft... ! På 7 års ridning kom jag inte framåt, kunde inte få en häst att gå i form... kunde skritta, trava, galoppera, å skänkelvikning... Tror ni man tappade orken?? På 3 år tog Rolle upp mig från LC till LA nivå.. Och jag faktiskt lärde mig att rida. Där ser man vikten av samspelet mellan tränare och elev.
Nu är jag ju dock inte längre på den nivån, eller jag skulle i princip kunna säga att jag e ett mellanting mellan LC, LB, och LA. Mitt huvud vet hur vissa MVS rörelser ska vara å kännas, men kroppen e inte riktigt i samspel med huvudet alla gånger, haha!


Tycker även ni ska ta en titt på både PonnySanning och Dressyrsnack, två väldigt bra bloggar!

Domar- och tränartester...

Jag vet inte helt hur det fungerar i sverige, angående domarutbildningar och tränarutbildningar, men upplägget i finland är lite dumt ibland.

För att kunna bli domare så måste du ha resultat från en klass högre än den du blir domare i. Okej på ett sätt är det fair enough, men det finns otroligt många människor som är bättre från marken än på ryggen... T.ex jag.


Jag rider otroligt kasst, men jag hjälper ryttare på LA-MSV nivå.. Själv är jag långt ifrån den nivån ridmässigt.. !


Har oxå en annan vän som e helt otrolig med hästar från marken, de facto var det hon som började piaffa min häst från marken... Hon har inte ridit själv på 10-15 år? Hon brukar även hålla lektioner åt såna som rider MSV, inklusive sin syster som rider och jobbar hos Mads.


Problemet i vår region är att det alltid kommer samma domare till tävlingarna. Domarna ser startlistan å sen e resultatet mer eller mindre redan uppgjort. Många föreningar, som vår, har inte råd att ta domare från andra regioner..  Så detta igen minskar på utbildade domare.


Så jag tycker att det borde finnas alternativa vägar för att bli både domare och tränare.. Dock vet jag inte riktigt hur, så långt har jag inte tänkt ;D ..


Här e väldigt i början när Sarah började lära min (numera såld) häst att trampa..

Word!

Satt å läste lite på olika bloggar, å jag måste säga att Dressyrsnack tar upp massor med intressanta saker...
En av dom grejjerna som jag hittade precis var att inte fortsätta innan man har koll på skritten...


Läs här


Kan inte annat säga, än att jag håller med till 100%


Blogg listad på Bloggtoppen.se

Vill ha!

Kollade på lite KL kläder igår, är sååå sugen på att köpa.. Men får inte ;( Måste verkligen spara mina pengar nu när jag börjar studera till hösten...

Blir en stor förändring att gå från ca 2k euro i månaden ner till 1k :S Plus att jag får mera utgifter sen? Här har jag ju inte behövt betala för varken hyra eller mat..


Brukar alltid rida i piké på sommaren, endera KL, Burberry eller min Fred Perry, men nu har jag blivit så sjukt sugen på en snygg skjorta... ! Så najsigt. Midjehöga ridbyxor, skjorta instoppad innanför ridbyxorna, å ett par snygga stövlar till.. Fett najs!





Do i need to say more??

Hoppsan!

Insåg precis att reslutaten redan kommit... !

Dålig uppdatering!

Har varit lite dålig uppdatering... Varit tomt i skallen! ;D

Just nu pågår Finnderby på ypäjä (finlands största hästsportcentrum), och bl.a nordiska mästerskapen, där bl.a Mads representerar sverige!



Hittade oxå på nätet igår, en intressant Pas De Deux med Jan brink och Andreas Helgstrand...!


Vilken miss!

Det var ju första dagen av Anna von Wendt träningar igår,  hon verkade riktigt trevlig... !  Lite denhär tyska hårda ridstilen, men ändå väldigt gemytlig person. Lite samma ridstil som mig.. inte alla gånger en fördel och passar kanske inte alla hästar...  Men hästarna utvecklas iallafall.

Ett exempel är min gamla häst.. Här är när malin från segersta rider honom (ursäkta bildkvalitén.. )


Och här e ett foto med hans nuvarande ägare..
Man kan int heller skylla på att nya ägaren haft honom så kort tid... hon har varit hans skötare sen jag köpte honom... Och har ridit honom.. Och visst, ja lägger mig inte i hur hon rider, eller vad han gör.. Men jag måste säga att ska hon fortsätta sådär, kommer hon inte att utvecklas..


Nåja, kom av mig igen... Träningarna var intresanta att se på :) Och idag ska jenny rida privat.. ska försöka orka filma idag... !


Blev att jag red 2 hästar igår oxå, både Chirac och Anna.

första gången jag red dressyr på chirac (har ju bara ridit honom en gång förut), å jag blev nog lite förvånad hur mjuk han kunde bli.. !
Anna däremot hade ingen ridit sen jag red henne, så jag fortsatte från dagen före... å började kräva lite mer av henne..  Med hennes längd, så borde hon ha en halvmeter längre ben för att orka gå under sig, men det skadar inte att börja rida henne mer under... även om hon inte orkar/kan gå samlad..

På hugget!

Jag är på hugget.. !

Är Anna von Wendt träningar idag, men tyvärr inte riktigt många fina dressyrekipage... typ 3 st... resten e lite såndära... *hrm* .. Det är såndära dagar som jag önskar att jag hade en häst att rida, så jag kunde delta oxå..  Men men istället får jag vara bänk-ryttare idag och filma jenny & faxi istället.. !


Jag e lite dålig på dressyrklasserna finland vs sverige, här kommer MSV B efter LA, å sen MSV A som e prix st george... Men i sverige heter det väl Svår? Eller?


Jenny slutade alltså på en 10e plats av 29 startande (sorry hade skrivit 31 i ett tidigare inlägg)! Så jäkla bra!
Eftersom det är finskt program, så där uppe står det Msv B:1 öppen för alla som inte startat MSV A, 33 anmälningar, 29 starter, och 8 som placerades..
Jenny övervägde att inte tävla mera i år, eftersom hon nått sitt mål.. Även om det var saker hon hade kunnat förbättra.. !

ridoutfits?

Sitter å har ett litet dilemma vilken skjorta jag ska rida i idag... visst det är nördigt att rida i en tävlingsskjorta när man rider för sig själv, men den är så himla skön! (dock är min ljusblå.. å inte vit....)



Eller så funderade jag på att rida i min svarta Burberry piké, den e oxå ruskigt skön!



den svarta typ...

Anna Von Wendt kommer hit tisdag-onsdag å håller träningar.. SURT att jag inte har någon häst att delta på... hon lär vara jävligt bra.. Men ska iallafall filma Jenny och Faxi lite :)



Rida

Ska iväg å rida en av ridskolehästarna idag. Lilla Annapanna. Mycket trevlig häst, bortsett från...
-3km lång kropp... från manken till svansroten.. försök korta upp det!

-går som ett tåg

-Shettistrav...


Jaa... hon har så lång kropp, så att få in bakdelen e verkligen inte det lättaste! För att få det att börja funka, så har jag hittills skrittat henne länge innan vi börjar trava (hon e rätt het i början, å börjar takta när man kortar tyglarna, när hon känner att det är nån kunnigare på ryggen). Så första steget är att få henne att slappna av i skritten, jobba med långa steg å börja bära sig själv.


Nästa steg så brukar jag skita i formen, utan bara trava henne framåt i traven... här blir det tvärtom än i skritten... ponnytravsteg... dehär e en häst på 165! Visst, den traven är bra för dom mindre å svagare ryttarna, för när hon travar som hon ska, så orkar hon inte bära sig själv, å därmed faller fram å tågar iväg!


När hon börjar kännas mjukare så brukar ja börja från ponnytraven å få henne att börja bära sig därifrån, å sedan stegvis "släppa iväg" henne i den riktiga traven, utan att hon släpper sig själv å faller fram.. här gäller det att rida med magmusklerna!


Brukar inte alls galoppera på henne, för det om nåt gör att hon tågar iväg, dels blir hon het, å bara taktar i skritt å faller av i traven, å det finns ingen chans i världen att hon orkar bära sig själv i en lugn sansad galopp! (trevliga ridskolehästar, ay?) LYCKA den dag hon orkar bära sig själv i alla gångarter en hel timme! (och nej, hon är ingen unghäst.... )
Så ja, det är dagens projekt. Samt lämna tillbaka kameran jag lånat av en av stalltjejerna igår..
(och jo, jag vet att jag failar med storleken på bilderna, att dom går utanför.. orkar inte ta reda på hur man gör dom mindre... donade mkt med html 4 när det kom ut, men glömt det mesta!)



La, Msv, svår?

... i hoppning!

Nu e ju jag för det första 100% dressyrryttare... för det andra så snackades det inte om LA, Msv och så vidare i hoppning här i finland... Det snackas höjder...


Så kan någon berätta för mig vilka höjder som är vad i sverige?? När jag läser bloggar "aah, hoppade en MSV klass igår".. så sitter jag som ett frågetecken å har ingen aning om vilken höjd det är... :S




Nu...

.. är jag redo! Att uppdatera lite..
Var så trött igårkväll när jag kom hem, så laddade bara upp bilderna på nätet. Hur som helst var det en toppendag! Faxi kändes lugn redan när vi tog ut honom ur transporten, och det visade sig att det höll i sig... ! Allt hade talat emot oss, han hade blivit biten i ryggen dagen före, ingen boxplats, uppvärmning i ridhuset, regn, åska... osv... Men tji fick vi!
Boxplats fick vi på när vi kom dit, inget regn eller åska, lagom bra väder (förstås ryttarna å hästarna hade väldigt varmt!).


Det var hela 31 startande i denhär nationella MSV b, något som sker sällan här i nejden! Brukar knappt bli 10 st.. ! Jennys mål har varit att få 60% i en msv..  (58% var hennes bästa förra sommaren)..
När dom första resultaten började komma upp, så såg vi att domarna var väldigt stränga, så vi hade inga höga tankar om dagens tävling. Även deltagarlistan gjorde att vi inte hade så höga tankar, där fanns många av dom kändare namnen oxå.


Under uppvärmningen ser faxi helt strålande ut, sa åt Jenny att det ser ut som när dom rider hemma och jag blev mer å mer spänd, för jag såg hur bra det gick på uppvärmningen.. var lite rädd att han skulle dö bort i ridhuset..
Tyvärr hände en olycka utanför ridhuset på baksidan före jennys start, så tävligen tog en paus tills ambulansen hade hämtat personen, för att det inte skulle ske flera olyckor! Men ambulanspersonalen var duktiga å hade stängt av både lamporna å sirenerna när dom kom till ridhuset!


Nåja, sen var det jennys tur att starta.. ! Allt gick fint, lite missade han sig på första galoppombyten, det var en halv diagonal, så det kom väldigt fort på, jenny hade inte gjort något byte i ett program sen förra sommaren, å var själv lite nervös å förberedde dåligt.. men han bytte! Nu är faxi en sån häst som det tydligen brukats mer eller mindre våld när han lärt sig byten, för när jenny började träna byten, så blev han riktigt uppstressad och han stack iväg efteråt oftast... ! Men inte numera! Duktiga jenny!
Andra bytet gick galant, ingen stress, perfekt byte! (hon fick 7or på andra bytet!).. ena slutan blev inte heller så bra, men resten av programmet gick helt superbra!


Jag sprang hastigt till resultaten å väntade, medans hon red av faxi, å som nr 20 startande i klassen åkte hon in på en 5e plats!! med 61,148% !! Hennes mål var nått! Hon slog även en av dom som alltid plockar rosett! Jennsy tränare startade även med två hästar, och jenny slog tränaren!! :))


Faxi kollar läget


Faxis andra byte, kolla hur nöjd han är


Faxi å Tony diskuterar dagens bana


Polis




18 år gammal tjej...


..som har Hello Kitty Kavaj



Okej

.. jag ÄR faktiskt redo att åka nu!
Men vi åker inte förrns halv 2 - 3 tiden. Bah!

Kommer att packa med mig hela garderoben. Som f.d tävlingsskötare gjorde jag en stor miss senaste tävling. Inga regntåliga kläder! Det misstaget ska inte upprepas idag, eftersom dom lovat regn! Åtminstone 2 par bytesbyxor, å extra tröjor. Har ju faktiskt min Kingsland Regn anorack, helt oanvänd ;D

Nåja, tror jag ska gå ut å testa kameran lite. Känns som jag kanske behöver leka lite med den om jag ska lyckas.. !

Taggad som fan

.. Det är jag minsann!
Idag är det Dagen D, tävlingsdags! Men inte för min del! ^^ Jag ska bara vara supporter och hästskötare! 28 grader och regn e utlovat till tävlingsstaden :(

Lånade en Nikon av en kompis igår, helt bra kamera, inget extra, eftersom min gamla Lumix sjunger på sista versen. Men vi får hoppas att det INTE regnar om jag ska fota med någon annans kamera! Och ja för ekipagets skull hoppas jag oxå att det inte börjar regna!

Borde ha fått lite bas-nybörjartips på Nikon kameran, insåg att den är VÄLDIGT olik min lumix. Och väger ett halvt ton! Kan inte ens lova nån bildbomb då jag inte har egentligen testat den heller ;) Men det lär visa sig.. jag hoppas jag kan lägga upp lite bilder sen ;P

Vi hörs ikväll.. MED bilder hoppas jag ;)

Lika varmt!

.. fortfarande!
Idag ska jag rida en 21-årig stor herreman. Eller stor.. han är stor för lilla mig. Han är 167. Min lilla E var 153 :] När jag gick min hästutbildning på Åland fick jag första lektionen rida stallets största häst, ett danskt halvblod. Jag? Kortaste i klassen med mina enbart 158 cm!
Jag red Trenkyle, "Kalle", 2 gånger, och ridläraren Rolle konstaterade att det var en dum idé. Sen fick jag stallets näst största häst Roman. Red honom 2 gånger oxå, tills ridläraren insåg att det var inte heller nån bra idé.

Resten av första året gick ut på att jag fick mer eller mindre testa dom olika hästarna, jag var en av dom få i klassen som red ponnysarna ibland. Sen lät Rolle mig rida ett litet svart halvblodssto, Kadidja, som hade varit ett år med Kyra i tyskland, men hon var för svår för mig. En riktigt liten pissmärr. Sålänge hon inte behövde göra något så var hon nöjd, när man sen skulle börja ta tag i henne, så blev hon som en mask. Hon gick rakt in i sargen för att bevisa åt mig att hon skiter fullständigt i mig. Trevligt va?
Red henne ett halvt år å sen gav Rolle upp. Efter det fick jag underbara halvblodsstoet Simona!

Nåja, som vanlgit kom jag av ämnet! Skulle ju säga att det är bra att jag igen får rida lite större hästar nu, har övat på en av ridskolans hästar här hemma, som är 165 cm hög, men resten av hästarna jag ridit har varit från D-ponny till 155 cm :/

I morron är det dags för Jennys MSVB klass. Tyvärr fanns ingen LA som hon fick starta före, lite surt. Många gånger går ju hästarna bättre andra klassen! Men dom två LA som fanns, var endast öppen för finnhästar ;(
Så dagens planer är att rida den gamla mannen lite lätt, å sen ställa för tävlingarna i morron!

Önskar även tips på bra dressyrbloggar!

Ridhandskar?

Jag e extremt petig när det kommer till min egen ridutrustning (och hästens oxå givetvis), men lika som när jag jobbar, vill jag inte att mina kläder har några störande moment.

Handskar e en grej jag e väldigt noggrann med och har testat många par. Som tävlingshandskar har jag ett par helt normala vita Roeckl, tror jag har ett par vanliga blåa oxå?

Mina stora favoriter hittills har varit mina brunsvarta roeckl.. såg att på bilden på Elmos vanliga träns, syns faktiskt dom handskarna... ! Matchade väldigt fint med tränset ;)



Andra favoriter har varit Kyra Ks Deer Skin vinterhandskar



Före jag skaffade mina brunsvarta roeckl använde jag flitigt en modell av Kingsland, men dom blev lite noppiga, å sömmarna höll inte så bra? Annars älskade jag dom!



Och nu håller jag på testar deras nya modell, känns verkligen som det jag e ute efter, i princip ett "extra skinnlager" :D

 Tror jag har stl xs eller xxs på dessa?! :S Småa händer?? x) (bilden lånad från nätet)

Första gången med kandaret

Här e lite bilder på lilla E, när Malin Forsberg från Segersta Equestrian rider honom på kandar för första gången. Och fint gick det!




Vad är just din "grej" ?

Alla har vi ju nånting som e vår "grej" när det kommer till hästprylar..  .. eller hur? ;)

Min grej är ju då tränsen.. Vägrar sälja bort dom även om jag inte har häst längre! Bara pullartränset som nya ägaren fick med, resten sparade jag.

 Det ena tävlingstränset....

 Det andra tävlingstränset...

 Kandaret...

 Elmo med träningstränset...

 


Tävlingssugen

Ligger ute i solen nu med laptopen, hur lyxigt är inte det?

Ska på söndag iväg till Alavus med Jenny, årets första MSVB tävlingar.. Så dåligt med dressyrtävlingar här i regionen i år, verkar som att alla arrangörer tröttnat?!? Själv blir jag himla tävlingssugen, men dessvärre är ju tävlingar inte aktuellt för mig längre, pga att jag är hästlös :(

Sålde min 10åriga häst i höstas, eftersom jag blir tvungen att sluta jobbet å börja studera till hösten :/ Har ju inte den lyxen att mina föräldrar betalar för min häst...

Nåja, åtminstone frågade en vän om jag kan motionera hennes 21-åriga kille i morron, men om det är så här varmt, så blir det nog förmodligen några varv på travbanan!

Funderade på att byta över till blogspot? Gillar inte riktigt sidnavigeringen (inget "äldre inlägg") på blogg.se, men sen igen verkar användadet så mycket enklare? Vad tycker ni?

Följ min blogg med Bloglovin

Creed = ?

Har börjat läsa lite svenska ponny-/hästbloggar och finner ordet Creed ofta använt.

Nu är det ju väldigt vanligt att ett speciellt ord, blir trendigt, å missförstå mig inte, jag e ingen punktknullare när det kommer till språk... förutom när ordet används fel.. Som t. ex Creed

Creed = Bekännelse, Trosbekännelse, exempel "creed till killar som bloggar" = bekännelse till killar som bloggar??

Nej, vad ni egentligen menar är Cred, som är förkortning av Credit som i sin tur betyder Ära, Beröm, Lovord, osv...

Hur har vädret varit hos er under den gånga veckan? Här har det varit +30 grader hela veckan! SKÖNT med semester!

Nu ska jag kolla om jag får ihop nån design :] e verkligen ingen hejare på sånt.. !

Och så vill jag ju förstås rekommendera Ponnysanning, en riktigt bra och intressant blogg!


RSS 2.0