Såja!

Lider av grym hästfeber för tillfället, får hålla mig i kragen för att inte köpa en massa hästgrejs. Har annars svårt att låta bli att shoppa, å när de gäller hästgrejjer är det ännu svårare!

Har kollat runt lite på hästannonser, försöker övertyga min kära vän jenny att hon borde skaffa sig en unghäst. Hennes Faximan börjar bli 16-17 år nu, man vet aldrig när hans tävlingskarriär tar slut, även om han e fullt frisk för tillfället!

Och genom jenny å faxi "lever jag ut" min hästfeber! Så nu har jag suttit å letat saluhästar åt jenny! :)) Hon behöver ju inte bekymra sig i storleken, Mr Faxman e 165, hon såg inte ens för lång ut på min E, som var 153! Hon rider lätt hästar över 170! Jag däremot borde nog inte ha större häst än ca 165... :S

Har oxå sett att hästarna i sverige e ganska billiga just nu, här finns en msv-utbildad häst, psg-rörelser påbörjade, 19,800 euro. Alltså ca 200k kr. Hittade nyss en motsvarande, msv c, på 72%, 145k kr!

Men för min del är det inte möjligt att köpa häst på åtminstone 3 år :( *suckar*

Liten Paus...

Har nog en mer eller mindre liten paus i bloggandet, just för att det är så stressigt med jobb å allt annat nu.

Men jag måste dock berätta om min något tokiga idé, som tyvärr inte kan förverkligas just nu. Vi har en helt superduktig designer/sömmerska, som bl.a gjort 2 klänningar till senaste President balen 06.12.2010... En tjej vars företag heter Deformed By Ina.



Hur coolt vore det inte att låta henne designa å sy upp en dressyrkavaj?? Hon torde vara någorlunda känd hur hästsportens kavajer ser ut, så typ bara säga "Svart, men med det där lilla extra", vore ju hur häftigt som helst. Blev alldeles förtjust i den bröllopsklänning hon gjort oxå!



:))

Äntligen!

Nu har jag bara ett hästtäcke kvar att tvätta, å det är ett tjockt vintertäcke, så insidan e inte ens skitig, min häst hade alltid något under, så frusen som han var. Tror jag räknade till att 7 st av täckena ska säljas.. Sen ville ridskolan ha dom gamla benskydden, dom e hela, men använda, så jag kan lika bra ge bort dom :)

Tiden närmar sig i rasande fart, tiden då jag ska flytta... (och få börja rida äntligen!), men som det ser ut nu, blir det flytt först 1a september :( Men 3 veckor kvar tills jag slutar jobbet! Sen borde jag rida nån häst varje dag, för att få upp min ridkondis litegrann... !

Nej nu tusan blir det dags att ta itu med det sista täcket! :)

//Johanna A.

Dags att gå vidare?

... Börjar det inte bli dags att gå vidare när man rider en klass på 82%? Jag vet inte hur andra brukar göra, men här i nejden så tävlar ju folk oftast två klasser, dels för att man sällan är "bara en klass" så att säga. Som tex jenny som jag följt med dom 2-3 senaste säsongerna, tävlade LB-LA, tills hon började ligga på över 60% i alla LA klasser, då gick hon över till LA-MSVB. Förra säsongen kom hon inte över 60% i nån MSVB klass, men i år har hon ridit två av två över 60%

Hade det funnits tillräckligt många tävlingar till, så hon kanske hade kunnat få 4-5 st MSVB klasser till, så skulle hon förmodligen kunnat gå över till MSV B - PSG klasser nästa säsong. Men helt klart får hon börja satsa på PSG rörelserna nu, försöka få in flera byten å börja jobba mer på piruetterna.

Faxi (hennes häst) har kunnat byten redan när hon köpte honom, men vi e inte riktigt säkra på hur dom blivit inlärda, eftersom han blev mega spänd å stressig när hon började me dom. Det förstörde i princip lektionen efteråt. Men det har hon fått bort tränat nu, å han gör bytena med lätthet!

Slut på semestern!

Har varit första dagen på jobb idag, väldigt... råddigt! Ägarna hade missat lite, å lagat listorna fel, så jag fick ringa å kolla hur det riktigt skulle vara... Och yr e jag ju alltid dom första morrnarna innan jag har fått in ett system på det hela.

Sitter å har lite dilemma över mina hästgrejjer. Okej, tränsen, schabraken (equiline schabraken) å benlindorna har jag ju sedan länge bestämt att jag ska ha kvar, hade oxå beslutat att ha kvar dom flesta täcken. Men varför? Min förra häst var 153cm hög, egentligen alldeles bra storlek för korta lilla mig, men ridskolehästen Anna är på 165 hög ca, å jag har konstaterat att det går riktigt bra. Egentligen har jag lättare att använda skänkeln på henne, än på Elmo, kanske för att jag har benen mer intill sidan på anna. På elmo blev det så att jag drog skänkeln alldeles för långt bak, för att jag helt enkelt inte fick benet runt honom :S Jag vet att det är ingen ursäkt, men jag skojjar inte när jag säger att jag har riktigt korta ben (har 39 på benlängden golv till knäveck, kollade hastigt på 4-5 par stövlar på hööks, å dom låg alla på 42-45 på skafthöjd på stl 36, å jag har stl 39-40, så där har ni jämförelsen.. ), och detta medför att jag får ingen kraft i benen, om jag dessutom måste få benet runt hästen! Lite enklare att få nån kraft i skänkel när jag faktiskt får benen intill hästen... !

Ah, se så fint jag kom av ämnet där! Nåja, tillbaka till ämnet, funderar då som sagt på att skaffa en betydligt större häst, å då kommer inte mina 135-täcken att passa på en häst som är 165 hög :S Ska nog vara en väldigt kort å klen häst isåfall!

//Johanna

Kort uppdatering!

Det gick så otroligt bra igår! En 3e plats i LAn och en 2a plats i msv bn. Håller just nu på att tvätta upp lite schabrak... har inte kommit på något bra sätt att tvätta täcken, så dom faktiskt blir rena (utan tvättmaskin) :S Har testat högtryckstvätt och en tunna, men när dom väl torkat så ser man att dom inte är rena ännu.. *suckar* Några bra förslag??

//Johanna A.

Snart dags..!

Klockan är 05:31 i skrivande stund, sitter här med mitt morronkaffe, ska snart börja packa och bege mig iväg till stallet!

Tackolov är det lite svalare idag, men dom har lovat regn dessvärre. :( Har inte heller riktigt tänkt igenom vilka kläder jag bör ha med mig. Som van hästskötare, så gäller det ju att ha praktiska å tåliga kläder med sig, skor man orkar gå med hela dagen. Men ändå kläder som ska tåla värme, kyla och regn.

Jennys tränare hade sagt åt jenny samma sak jag tänkte igår, dom värsta motståndarna e på en annan tävling, så det är dags att ta hennes första msva placering idag! Jag hoppas verkligen det går bra, hon har kämpat så länge, är ändå 2a säsongen hon tävlar msv nu. Faxi är inte den optimalaste hästen, han är ganska framtung, så det är mycke jobb gjort för att få den samlingen. Man ser på honom när han står att han är lägre fram än bak!

Nåja, nu ska jag börja packa å bege mig iväg till stallet å fixa faxi :)

//johanna

Tävlingsdags!

... i morron, yay! :D

Med tanke på hur det gick i senaste msv klass så har jenny stor chans att vinna LA:2an hon ska starta i morron. Sen startar hon MSV B:1 oxå. Hon har första starttiden 10:40, så det blir tidig väckning, tror det tar ca 3h att köra dit! Tur att dom har dvd-spelare i bilen!

När vi åkte till Haukipudas ifjol åkte vi 5 på morronen. Både jenny, jag å joanna sov i bilen, så jag tyckte lite synd om Tony som fick köra!

Såg nyss oxå att msva klassen är samma som hon slog personligt rekord i förra gången, placerade sig 10e av 29, å slog dom flesta stora namn! Superbra, två bra klasser för Faxi! :D Kollade nyss startlistan oxå, om det går lika bra denhär gången, så har hon chans till placering!

Nåja, nu är det dags att ta itu med dagens uppgifter!

//Johanna

RSS 2.0